Vrijwilligers

Met je handen in de aarde, terug naar de natuur

De Walburg Tuinen werden in de jaren ’50 ontworpen en aangelegd door Hetty Cox. Inmiddels bestaat het uit verschillende tuin“kamers” met elk een eigen sfeer, thema en beplanting. Je vindt er o.a. een bostuin, een bloemenweide, een indrukwekkende dubbele border én een voedselbos.

Het is bewezen dat tuinieren goed voor je is: je bent met je handen bezig in de natuur en je werk is direct zichtbaar, de zon op je rug en fluitende vogels als ‘arbeidsvitaminen’. Computers, vergaderingen en deadlines zijn ver weg. Je kunt je hoofd weer helemaal leeg maken en je accu opladen. We beginnen elke ochtend met koffie/thee en bespreken welke werkzaamheden gedaan moeten worden. Je werkt in kleine groepjes, maar als je liever alleen werkt dan kan dat ook. Je doet wat je kunt zonder stress of druk om alles af te krijgen. Want dat is een les die je leert tijdens het tuinieren: het werk is nooit af en morgen is er weer een dag!

Wij zoeken vrijwilligers

Het onderhoud van de tuin is volledig in handen van vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons op maandag, donderdag of vrijdag een paar uur komen helpen met (licht) onderhoudswerk in de tuin. Groene vingers zijn niet vereist! Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar mensen voor het “zwaardere” werk zoals het repareren van pergola’s of banken.

Kennis maken met de Tuinen en uw collega’s kan door ons een mailtje te sturen.

de Walburg Tuinen | Boord 64 | 5674 NE Nuenen

Email: dewalburg@hetnet.nl | Tel: 040-2449682

previous arrow
next arrow
Slider

Vrijwilligersverzekering

Als vrijwilliger is het belangrijk om goedverzekerd te zijn. Tenslotte kan er tijdens het vrijwilligerswerk altijd iets gebeuren. Middels een collectieve verzekering van Vrijwilligersnet Nederland zijn onze vrijwilligers verzekerd tegen de risico’s waaraan ze bloot (kunnen) staan tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk op de Walburg. De kosten van deze polis worden gedragen door de gemeente Nuenen. Meer informatie vind je in deze brochure. Als er sprake is van schade meldt dit dan aan de beheerder van de Walburg Tuinen.

De Vrijwilligerspolis betreft een aanvullende verzekering die alleen geldt als er niet op een andere manier in risicodekking is voorzien.

 Brochure