Lentedagen

Start datum: 21 april 2018

Eind datum: 22 april 2018

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

Een feestelijk weekeinde met tal van activiteiten, voordrachten en muziek. Het overkoepelende thema is onze blijdschap met wat de aarde voortbrengt. De Nuenense aarde om precies te zijn! Open van 11 tot 17 u. Entree 5€ (incl. 1 kopje koffie of thee)

Voor zover we alle activiteiten aan een tijdstip kunnen vastklinken, ziet het zondagprogramma er als volgt uit:

Vanaf 11 uur is iedereen welkom!

Om 11.30 starten we met de seizoensrondleiding voor de Vrienden: deze keer zal Michel Cooijmans ons meenemen door de tuinen. We zullen still staan bij opmerkelijke flora en fauna. En Jacqueline zal aandacht besteden aan de vernieuwingen in de tuinen, die mede dankzij jullie mogelijk werden!

Om 14.00 uur begint de bosfreule aan een sprookjesachtige ontdekkingstocht door de tuinen met de kinderen die wel van een avontuurtje houden!

Om 14.30 zal Leo Mesman de toehoorders trakteren op bijzondere observaties in de taal van de dichter: Retour Nuenen

Doorlopend is er muziek, af en toe een rondleiding door de tuinen (zie het programmabord op het terras, gesprekken over archeologie en cultureel erfgoed met de Heemkundekring (o.a. Marga Brocken) en Nannie van den Eijnden, er zijn bijzondere hapjes van thuis en van ver weg te koop in en om het Tuincafé en wie weet is er een gesprek mogelijk met Elvira Wersche over haar wereldreizen en Fons Linders over zijn tuinprojecten? Voor advies over planten en de verkoop van de planten waar de Walburg haar reputatie aan te danken heeft moet je in de plantenwinkel zijn. Verder is een rondgang door de tuin een avontuur op zich nu die uit haar voegen lijkt te barsten!

Meer over de deelnemers weten? Klik hier!