Agenda

Cursus Kunst & Natuur Voorjaar 2019 | Een vrouw in de tuin

Start datum: 16 maart 2019

Eind datum: 15 juni 2019

Tijd: 11:00 - 13:00

Locatie: Boord 64

Cursus

Cursus Kunst & Natuur Voorjaar 2019 | Een vrouw in de tuin

In 2017 werd ik geattendeerd op een boek over tuinvrouwen, waarin enkele malen verwezen werd naar ‘onze’ tuinvrouw van het begin, Hetty Cox. Het heet Er stond een vrouw in de tuin en werd geschreven door Anne Mieke Backer en uitgebracht door Uitgeverij de Hef. Het is een boeiende beschrijving van de tuingeschiedenis – van de oertijd tot nu – aan de hand van de rol, die vrouwen daarin gespeeld hebben en nog steeds doen. Ik heb deze interessante studie met grote belangstelling gelezen en herlezen, alleen al om de prachtige afbeeldingen, die mij vanuit mijn vakgebied, de kunst, enorm aangesproken hebben. Ik zou dit boek iedereen willen aanraden! Naar aanleiding van deze fascinerende studie heb ik een korte cursus van 4 bijeenkomsten samengesteld, verdeeld over 4 maanden en gevolgd door 2 excursies. Het aanvankelijke plan om het als wintercursus te presenteren heb ik losgelaten omdat ik bij elke bijeenkomst een tuindeel van de Walburg centraal wil stellen en dan is de lente, die overgaat in de zomer een beter uitgangspunt!

(meer…)

Open deur voor Tuinfanaten

Start datum: 1 juni 2019

Eind datum: 2 juni 2019

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

Open deur voor Tuinfanaten

Dit zomerse weekeinde gaat alle aandacht uit naar de liefde voor planten. Naast rondleidingen door de tuinen, die nu in optima forma zijn, organiseren we een ruilbeurs voor planten en andere activiteiten die de ware tuinfanaat zullen aanspreken. Deze is dan bij deze ook van harte uitgenodigd en zij of hij zal bij vertoon van een lidmaatschapskaart voor een groene vereniging (tuinclub, tuinblad, moestuinvereniging of natuurorganisatie) vrije toegang krijgen.

Zomeravondwandeling voor Vrienden van de Walburg

Datum: 13 juni 2019

Tijd: 19:30

Zomeravondwandeling voor Vrienden van de Walburg

13 juni houden we een Zomeravondwandeling voor alle Vrienden van de Walburg. Graag horen we of je mee wandelt!
Geen vriend van de Walburg, maar wel graag mee lopen? Vind hier meer informatie over hoe je vriend kunt worden en meld je aan!

Tuinfair BloemenPracht Kasteel Geldrop

Datum: 18 augustus 2019

Locatie: Mierloseweg 1, Geldrop

Tuinfair BloemenPracht Kasteel Geldrop

de Herfstdagen

Start datum: 5 oktober 2019

Eind datum: 6 oktober 2019

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

de Herfstdagen

Goede wijn behoeft geen krans, wordt gezegd. Maar een krans kan ook prachtig zijn. Stel dat we mooie kransen kunnen presenteren, gemaakt van de rijkdom aan plantaardige materialen rechtstreeks uit de tuinen? Doorlopend zijn er dit weekeinde Workshops ‘Kransen Maken’, waaraan iedereen kan deelnemen. De theatrale schoonheid van de herfst staat dit weekeinde centraal. Op veel manieren willen we de bezoeker laten zien hoe prachtig die herfst is. Laat je verrassen door het programma!