Agenda

Cursus Kunst & Natuur Voorjaar 2019 | Een vrouw in de tuin

Start datum: 16 maart 2019

Eind datum: 15 juni 2019

Tijd: 11:00 - 13:00

Locatie: Boord 64

Cursus

Cursus Kunst & Natuur Voorjaar 2019 | Een vrouw in de tuin

In 2017 werd ik geattendeerd op een boek over tuinvrouwen, waarin enkele malen verwezen werd naar ‘onze’ tuinvrouw van het begin, Hetty Cox. Het heet Er stond een vrouw in de tuin en werd geschreven door Anne Mieke Backer en uitgebracht door Uitgeverij de Hef. Het is een boeiende beschrijving van de tuingeschiedenis – van de oertijd tot nu – aan de hand van de rol, die vrouwen daarin gespeeld hebben en nog steeds doen. Ik heb deze interessante studie met grote belangstelling gelezen en herlezen, alleen al om de prachtige afbeeldingen, die mij vanuit mijn vakgebied, de kunst, enorm aangesproken hebben. Ik zou dit boek iedereen willen aanraden! Naar aanleiding van deze fascinerende studie heb ik een korte cursus van 4 bijeenkomsten samengesteld, verdeeld over 4 maanden en gevolgd door 2 excursies. Het aanvankelijke plan om het als wintercursus te presenteren heb ik losgelaten omdat ik bij elke bijeenkomst een tuindeel van de Walburg centraal wil stellen en dan is de lente, die overgaat in de zomer een beter uitgangspunt!

(meer…)

Lentemarkt | Vrije School Brabant | Nuenenseweg

Datum: 24 maart 2019

Tijd: 11:00 - 15:00

Locatie: Nuensenseweg 6

Lentemarkt | Vrije School Brabant | Nuenenseweg

Wij nemen deel aan de Lentemarkt op de Vrije school Brabant aan de Nuenenseweg in Eindhoven op 24 maart. Kom jij gezellig langs?

De Lentedagen

Start datum: 20 april 2019

Eind datum: 22 april 2019

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

De Lentedagen

In het Paasweekeinde vieren we de Lente! De drukte van het tuinseizoen wordt landelijk vaak ingeluid met een veelheid aan verleidelijke paasaanbiedingen) Heel leuk allemaal, terwijl het eigenlijk zou moeten gaan om de tuin. De tuin is een levend organisme, dat inmiddels uit haar winterslaap ontwaakt is. De tuin maakt ons bewust van het buitenleven en zal je vriend zijn als je haar koestert. Wie van de tuin houdt zal nu aan de slag willen gaan met nieuwe planten en goede adviezen. De Lentedagen van de Walburg Tuinen zijn je inspiratiebron.

 

 

20. 21 & 22 april: de Lentedagen vallen samen met de paasdagen. Je kunt dat weekeinde natuurlijk naar een van de vele in- en outdoorevenementen die het voorjaar in spetterende kleuren en klanken omzetten of je neemt een retourtje zon naar stranden waar de Paashaas nooit komt! Dit jaar kun je met de Paasdagen ook een fijne wandeling maken in de Walburg Tuinen, een stukje Paascake proeven in het Tuincafé of een Paasmandje meenemen op de wandeling en dan onderweg – op een bankje of zo- genieten van de heerlijke rust, een vogelconcert en/of bijengezoem; een soort hemel op aarde! En neem vooral de (klein)kinderen mee! Voor believers en non-believers tot 12 jaar organiseert de groene Paashaas een leuke Paasspeurtocht! DE LENTEDAGEN: zaterdag 20. zondag 21 en maandag 22 april.

Bericht voor de Vrienden van de Walburg Tuinen
De Lentewandeling voor de Vrienden wordt gehouden op maandag 22 april om 11.30 uur. En dan liggen ook de vriendenkaart klaar, waarmee je de rest van 2019 de tuinen van de Walburg als jouw speciale wandelplek mag beschouwen! Openingstijden staan vermeld op de kaart.

 

 

Open deur voor Tuinfanaten

Start datum: 1 juni 2019

Eind datum: 2 juni 2019

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

Open deur voor Tuinfanaten

Dit zomerse weekeinde gaat alle aandacht uit naar de liefde voor planten. Naast rondleidingen door de tuinen, die nu in optima forma zijn, organiseren we een ruilbeurs voor planten en andere activiteiten die de ware tuinfanaat zullen aanspreken. Deze is dan bij deze ook van harte uitgenodigd en zij of hij zal bij vertoon van een lidmaatschapskaart voor een groene vereniging (tuinclub, tuinblad, moestuinvereniging of natuurorganisatie) vrije toegang krijgen.

Zomeravondwandeling voor Vrienden van de Walburg

Datum: 13 juni 2019

Tijd: 19:30

Zomeravondwandeling voor Vrienden van de Walburg

13 juni houden we een Zomeravondwandeling voor alle Vrienden van de Walburg. Graag horen we of je mee wandelt!
Geen vriend van de Walburg, maar wel graag mee lopen? Vind hier meer informatie over hoe je vriend kunt worden en meld je aan!

Tuinfair BloemenPracht Kasteel Geldrop

Datum: 18 augustus 2019

Locatie: Mierloseweg 1, Geldrop

Tuinfair BloemenPracht Kasteel Geldrop

de Herfstdagen

Start datum: 5 oktober 2019

Eind datum: 6 oktober 2019

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

de Herfstdagen

Goede wijn behoeft geen krans, wordt gezegd. Maar een krans kan ook prachtig zijn. Stel dat we mooie kransen kunnen presenteren, gemaakt van de rijkdom aan plantaardige materialen rechtstreeks uit de tuinen? Doorlopend zijn er dit weekeinde Workshops ‘Kransen Maken’, waaraan iedereen kan deelnemen. De theatrale schoonheid van de herfst staat dit weekeinde centraal. Op veel manieren willen we de bezoeker laten zien hoe prachtig die herfst is. Laat je verrassen door het programma!