Agenda

Kerstworkshops | Creatief met Cryptomeria (en ander kerstgroen)

Start datum: 1 december 2018

Eind datum: 22 december 2018

Kerstworkshops | Creatief met Cryptomeria (en ander kerstgroen)

De Walburg Tuinen bieden weer een reeks winterworkshops aan waarbij gewerkt wordt aan een of meerdere plantaardige decoratieve werkstukken, die de Kerstsfeer meer dan waardig zijn. Onder de bezielende leiding van een tuinvrouw met een achtergrond als docente beeldend en bekwame assistenten, die je over bijna alle denkbare hobbels heen kunnen tillen .

 

Basismaterialen en kerstgroen en decoratieve takken zijn ruim voorhanden maar in onze tuinen  kun je ook zelf gaan plukken op deze wintermiddagen.  Schalen neem je zelf mee en extra materialen zoals kransen, mos en oasis worden na afloop afgerekend naar gebruik.

De prijs voor deze supergezellige workshop is 20 €. Vrienden van de Walburg krijgen de gebruikelijke korting van 5€.  Zoals men van ons gewend is,  hoeft de deelnemer zich  geen zorgen te maken om de inwendige mens: Consumpties zijn inbegrepen. We serveren koffie, thee + iets lekkers en als afsluiting een heerlijke kop winterse soep. En onder het genot van een heerlijk glas wijn of een vergelijkbaar non-alcoholisch drankje wordt een toast uitgebracht op de middag die achter ons ligt en de winter van welbehagen, die voor ons ligt! Het is voor ons jaarlijks een feestje om mee te maken hoe de deelnemers aan het einde van de middag zichzelf persoonlijk overtroffen hebben. Opgeven via de mail (dewalburg@hetnet.nl)  of telefonisch 040 2449682. Tot ziens deze winter!

(meer…)

Wintercursus | Er stond een vrouw in de tuin

Start datum: 12 januari 2019

Eind datum: 16 februari 2019

Tijd: 11:00 - 13:00

Locatie: Boord 64

Wintercursus | Er stond een vrouw in de tuin

In 2017 werd ik geattendeerd op een boek over tuinvrouwen, waarin enkele malen verwezen werd naar ‘onze’  tuinvrouw van het begin,  Hetty Cox. Het heet  Er stond een vrouw in de tuin  en werd geschreven door Anne Mieke Backer en uitgebracht door Uitgeverij de Hef.

Het is een fascinerende beschrijving van de tuingeschiedenis – van de oertijd tot nu-  aan de hand van de rol, die vrouwen daarin gespeeld hebben en nog steeds doen. Ik heb deze interessante studie met grote belangstelling gelezen en herlezen, alleen al om de prachtige afbeeldingen, die mij vanuit mijn vakgebied, de kunst, enorm aangesproken hebben. Ik zou dit boek  iedereen willen aanraden!

Maar nu:

Al jaren geef ik hier op de Walburg in de winter een cursus waarin de relatie tussen natuur en  kunst centraal staat. Het is een ware ontdekkingsreis door de geschiedenis om het verband te onderscheiden tussen de betekenis  en de vorm, die kunst aanneemt, en de heersende opvattingen over betekenis en waarde van de natuur ( bijv. het natuurlijke versus het kunstmatige). Het lezen van Er stond een vrouw in de tuin  bracht me op het idee om deze winter dit boek als uitgangspunt te nemen. Ik nodig jullie uit om deel te nemen aan een 6-delige serie bijeenkomsten over dit onderwerp  aan de hand van het boek maar vanuit het perspectief van een tuinvrouw die meer thuis is in de kunst- dan in de tuingeschiedenis. Het is niet nodig om het boek aan te schaffen, want de 7 afleveringen in deze cursus hebben een eigen karakter door mijn interpretatie , ondersteund door afbeeldingen van kunstwerken uit de geschiedenis.

Vind hieronder  meer informatie over de inhoud, de aanvangsdatum en de prijs van deze cursus.

(meer…)

Helleborusweekeinde | Kerstrooszondag

Start datum: 16 februari 2019

Eind datum: 17 februari 2019

Tijd: 11:00 - 17:00

Locatie: Boord 64

Helleborusweekeinde | Kerstrooszondag