Het programma van de Herfstplantendagen

Over anderhalve week is iedereen weer welkom op ons jaarlijkse herfstevenement: De HERFSTPLANTENDAGEN! Naast het fenomenale herfstspektakel van kleurige planten en andere bonte verrassingen wordt er op verschillende locaties in de tuin poëzie en verwante vormen van expressie voorgedragen en zal er in de kassen een tentoonstelling te zien zijn van aquarellen in de mooiste herfstkleuren die een mens bedenken kan! Voor planten bent u welkom in de plantenwinkel, waar onze hoveniers u graag verder helpen met advies over planten(keuze). In het Tuincafe hebben we heerlijke lokale producten verkrijgbaar en kunt u gezellig wat koffie of thee met wat lekkers halen voor bij de haardvuur of op het terras.

RONDLEIDINGEN

Zoals altijd kunnen de bezoekers weer aansluiten bij een rondleiding door de tuinen. Vanaf 13.00 uur is er elk uur een start van zo’n rondleiding en kan de bezoeker onder aanvoering van een gids de tuinen beter leren kennen. De geschiedenis van de Walburg Tuinen is een uniek verhaal. Er zijn in Nederland weinig tuinen bewaard gebleven die hun wortels hebben in de vijftiger jaren, de jaren van de wederopbouw, de jaren van de tuinpioniers die zich durfden los te maken van de veilige aanplant volgens vooroorlogse normen. Hetty Cox was er zo een en zelfs haar vrouw-zijn heeft haar in die jaren niet weerhouden om een unieke, paradijselijke tuin te creëren. En ze heeft haar ideeën over de samenhang tussen natuurlijke en geconstrueerde elementen doorgegeven aan haar opvolgers. En dit enthousiasme willen we delen met de bezoeker!

TE ZIEN EN TE HOREN

 • ‘In een notendop’ een muzikaal trio met verrassende (vaak eigen) composities.
 • Beeldende kunst aan een draadje in de kassen: Esma Ates.
 • De tuin als pop-up podium met dichters uit Nuenen en Eindhoven (link naar facebookevent met meer info).

Wees welkom in de herfstige tuinen van de Walburg!

esmaates

© Esma Ates

 

2 thoughts on “Het programma van de Herfstplantendagen

  1. Hallo M. Cheng,

   We hebben geen melding gehad van dit bericht en zien deze nu pas, vandaar pas zo laat een reactie, excuus daarvoor. We hopen dat u een fijne dag heeft gehad in de Walburg Tuinen. Voor in het vervolg: voor rondleidingen bij een open tuin dag zoals de herfstplantendagen hoeft u zich niet aan te melden, daar kunt u gewoon bij aansluiten!

   Met vriendelijke groet, namens de Walburg Tuinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *